ÖRKÉNY SZÍNHÁZ
Online jegy vásárlás


AZ ÖRKÉNY SZÍNHÁZ INTERNETES SZÍNHÁZI ALKOTÓPORTÁLJA

2016 – TÉLI FELADAT

’M A I   M A G Y A R   M A N G A’

A japán képregény, a manga vizuális világa a 19. században fejlődött ki korábbi japán rajzművészeti stílusokhoz kapcsolódva, és óriási hatást gyakorolt a világ képregény-művészetére. A manga szó két japán jelből áll: a man ’szeszélyes, hevenyészett rögtönzés’-t, a ga ’képek’-et jelent.


Az Örkény Színház egyik őszi bemutatója, a Mese az igazságtételről avagy A hét szamuráj című előadás két különböző világ találkozásából született:


  • Szamurájok, keleti mese, idegenek, hóesés, falu, láthatatlan veszély, félelem…
  • Magyar valóság, vadászok, önbíráskodás, előítélet, falu, láthatatlan veszély, félelem…
Teremtsétek meg a magyar és a japán világ találkozását a rajz műfajában!

  • Keressetek egy olyan mini történetet vagy csak egyetlen feszültségteljes pillanatot a saját környezetetekből, a magyar valóságból, amelyben jelen van a kiszolgáltatottság!
  • Rajzoljatok belőle egy manga-stílusú képet vagy maximum három képből álló sorozatot! (A mangák sokfélék, a rajzolási stílust magatoknak választhatjátok.)
Küldjétek el nekünk a rajz lefotózott (szkennelt) változatát és (ha van) a hozzá tartozó képleírást! A legjobbakat kitesszük honlapunkra, facebook oldalunkra, alkotóikat és tanárukat pedig meghívjuk az ifjúsági program egy-egy eseményére, és kisebb színházi ajándékokkal lepjük meg. A pályázat nyertesét meghívjuk a színházba, hogy működésében ismerkedhessen meg egy általa kiválasztott színházi szakmával, és beszélgethessen e szakma művelőjével.

Kérjük, hogy a művetek mellett tüntessétek fel a neveteket, e-mail címeteket, a tanárotok nevét és az ő elérhetőségét is! Az is megfelelő, ha a tanárotok küldi el nekünk a rajzo(ka)t.

A levél tárgya: 2016 – TÉLI ISZAP

Beküldési cím: iram@orkenyszinhaz.hu

Beküldési határidő: 2016. február 27.