ÖRKÉNY SZÍNHÁZ
Online jegy vásárlás

ráhangolódás az előadásokra
osztályoknak és csoportoknak


Színházi játékokból és beszélgetésekből felépülő kétórás képzelettorna a színház próbatermében, az előadást megelőző héten. A FLESS-en olyan élményanyag kerül a fejünkbe, amelyet majd az előadás működtet tovább, amely asszociációkat kapcsol a színházi élményhez. Színházat nézni és figyelni tanulunk, feltérképezzük, mi közünk lehet a választott előadáshoz.


Éjszakai beszélgetés egyetemista csoportoknak is
Közvetlenül az előadás után az alkotókkal találkozunk, kérdezzük egymást, vitatkozunk és beszélgetünk: a színház a kíváncsi emberek helye.


Foglalkozás kicsiknek
A Csoda és Kósza és A Sötétben Látó Tündér című előadásunkhoz egyórás játékos foglalkozást kínálunk az előadás után.

 

 

DSC 2957 copy2

A ráhangoló foglalkozások időtartama kb. 2 óra.

 

 A színházlátogatáshoz a kísérő pedagógusnak vendégjegyet (50%), a csoportnak kedvezményt biztosítunk. A foglalkozások ingyenesek.

 

 Igény szerint az előadás után közvetlenül beszélgetésre is sor kerül a látottakról a színház művészeinek közreműködésével.

 

• Örömmel fogadunk reflexiókat és észrevételeket tanároktól és diákoktól egyaránt, ezek komoly segítséget jelentenek a munkánkban!

 

 


 

JELENLEGI FLESS KÍNÁLATUNK:

 

 • Vihar FLESS - William Shakespeare: A vihar 
 • Tartuffe FLESS - Molière, Parti Nagy Lajos szabad fordításában: Taruffe
 • Hamlet FLESS - William Shakespeare: Hamlet
 • Tóték FLESS - Örkény István: Tóték
 • Komédia FLESS - Liliomfi: Szigligeti Ede műve alapján írták a Mohácsi testvérek
 • Apátlanok FLESS – Mikó Csaba: Apátlanok
 • Bécsi Erdő FLESS – Ödön von Horváth: Mesél a bécsi erdő
 • Csoda FLESS - Czigány Zoltán: Csoda és Kósza
 • Tündér FLESS - Bagossy László: A Sötétben Látó Tündér
 • Általános színházi FLESS: Hogyan működik a színház? - Kulisszajárással egybekötött programunkkal bármelyik előadáshoz tudunk kapcsolódni. 
 • Szakmai séta - Kulisszajárás közben a színházi üzem működésével, szervezésével és az egyes munkakörökkel ismerkedünk, beszélgetünk a dolgozókkal.

 

 


 

  

HOGYAN KELL JELENTKEZNI?

 

 

1.    Válassza ki az osztályának való előadást.

Ennek megkönnyítése érdekében az egyes FLESS programokhoz és előadásokhoz rövid ajánlókat, ismertetőket állítottunk össze (lásd Tájékoztató pedagógusoknak). Ha további segítségre van szüksége, keressen minket e-mailen, ezt követően telefonon is konzultálhatunk.

 

2.   A havi műsorból tájékozódjon, hogy mikor játsszuk a kiválasztott előadást.

 

3.    Ha megtalálta a megfelelő időpontot, érdeklődjön a közönségszervezésen, hogy van-e még elegendő jegy a megfelelő árkategóriában. Ezeket érdemes rögvest előzetesen lefoglalni. Keressék Pongrácz Györgyit a (+361) 235-0920 vezetékes- , a +3620 288 08 48 mobiltelefonszámon vagy a pgy@orkenyszinhaz.hu e-mailcímen.

 

Árkategóriák diákkedvezménnyel:

 

I. kategória (Földszint 2-8. sor)   3 360 Ft

II. kategória (Földszint 9-13. sor, Erkély 1-3. sor)   2 800 Ft

III. kategória (Földszint 1., 14-16. sor, Erkély 4-5. sor)   2 000 Ft

 

4.    Írjon az iram@orkenyszinhaz.hu e-mailcímre egy levelet, mely tartalmazza, hogy mikor szeretnék megnézni az előadást és hány főből áll a csapat. Ha esetleg konkrét napokon, és időpontokban ér csak rá az osztály az előkészítő foglalkozásra, akkor ezeket is írják bele. Pár napon belül válaszolunk, és megjelöljük azokat az időpontokat, amikor az előkészítő FLESS foglalkozásra fogadni tudjuk a csoportot. Mellékelünk egy IRAM FLESS jelentkezési lapot, amit a részletek tisztázása után kérjük, szíveskedjenek mihamarabb kitöltve visszaküldeni.

 

5.   A közönségszervezésen véglegesítsék a foglalásukat, majd vásárolják meg a jegyeket.

 

6.    Az előkészítő foglalkozáson a csoportokat a színház előtt várjuk.

  

7.    Ha az előadás megtekintése után beszélgetésre is sor kerül az alkotókkal, akkor a csoportot az előadás végén az előcsarnokban várjuk.