ÖRKÉNY SZÍNHÁZ
Online jegy vásárlás
2020
<
SZEPTEMBER
>

A testőr

 

Szereposztás

 

A színész

MÁCSAI PÁL

A színésznő
KEREKES ÉVA
A kritikus
VÉGVÁRI TAMÁS
A mama
PÁSZTOR ERZSI
A szobalány
TAKÁCS NÓRA DIÁNA
A hitelező
MÁTHÉ ZSOLT
A páholyosnő
BÍRÓ KRISZTA
Díszlettervező: Horesnyi Balázs
Jelmeztervező: Szakács Györgyi
Dramaturg: Ruttkay Zsófia
Súgó: Jánoska Zsuzsa
Ügyelő: Berta Tamás
Rendező: Kolos István

A házasság "kölcsönös szerződés férfi és nő között, melyben kölcsönösen megállapodnak, hogy a szerződés napjától kezdve nem mondják el egymásnak, hogy kivel van viszonyuk. Aki e szerződést megszegi, akár azáltal, hogy megmondja a másiknak, miszerint ezzel és ezzel viszonya van, akár azáltal, hogy valami más módon tudtára adja, vagy nem ügyel eléggé arra, hogy a másik ne tudja meg: házasságtörést követ el." (Karinthy Frigyes)

S hogy mit tehet az, aki meg akarja akadályozni, hogy házastársa hűtlen legyen hozzá? Ha minden kötél szakad, legjobb, ha úgy intézi a dolgot, hogy saját magával csalják meg.
"Komédiások szerelme és szerelmesek komédiája." - jellemezte a darabot A Hét című folyóirat munkatársa az 1910-es vígszínházi ősbemutató idején.
A testőr Molnár Ferenc majdnem száz éves örökifjú vígjátéka férfiról és nőről, színészről és színésznőről, házasságról, szerelemről és a "zöldszemű szörnyről", aki - mint tudjuk - rettentően bandzsít.

A Pécsi Országos Színházi Találkozón Kerekes Éva a MASZK Országos Színészegyesület Legjobb színészi alakításért járó díját, Szakács Györgyi pedig a legjobb jelmeztervnek járó díjat kapta.

 

Bemutató: 2001. december 15.