ÖRKÉNY SZÍNHÁZ
Online jegy vásárlás

A dohány utcai seriff

FÜGE Produkció

Stúdió

Színlap


A június 11-i előadást angol nyelven játsszuk. Jegyvásárlás csak személyesen, a jegypénztárunkban lehetséges, online nem.

Megértésüket köszönjük!
Színikritikusok – díj 2013.
a legjobb független színházi előadás és a legjobb színházi zene

Na és akkor tömegesen szaladtak neki a magasfeszültségű drótnak ott a lányok. És azt mondja nekem az egyik jászapáti barátnőm, hogy "Gyere, szaladjunk neki a drótnak!" Mondom: "Hülye vagy te? Dehogy szaladok!" Asszondja: "Mér nem?" Mondom: "Ide figyelj! Ha én most neki szaladok a drótnak, és ezek másnap elveszítik a háborút, engem a másvilágon megüt a guta!" Aki ezt hallotta körülöttem, mindegyik elkezdett röhögni. Aznap egyetlen öngyilkos nem volt. Egyetlen röhögésért.
Moller Ágnes


A színdarab szövegét Mohácsi János és a szereplők közösen válogatták. Gerincét személyes visszaemlékezések adják, Claude Lanzmann Shoah című filmjének textusán kívül - mint az Mohácsi János előadásaiban megszokott - számos vendégszöveg is található benne. Az esettanulmányok, túlélők visszaemlékezései, szépirodalmi művek, naplórészletek, történelmi források, jegyzőkönyvek és személyes gyűjtések segítenek a korabeli atmoszféra és a történelmi kor bemutatásában. A vallomások és írott anyagok közé ismétlődően önirónikus és karakteres zsidó viccek ékelődnek, amelyekben ugyanez a sors fogalmazódik meg, a humor érthetőbbé teszi a tragikus történelmi hátteret is - mint minden igazi színházban: a tragikum a nevetésen sejlik át.

Az előadás szövege a vészkorszak alatt elhurcoltak visszaemlékezéseiből áll össze, és teljes sötétben játsszuk

Alkotók: Kovács Márton, Mohácsi János, Mohácsi András

Szereplők: Bánfalvi Eszter / Radnay Csilla, Boros Anna, Keresztény Tamás, Kovács Márton, Lakatos Máté / Formán Bálint, Lábodi Ádám, Némedi Árpád, Rainer-Micsinyei Nóra / Grisnik Petra, Takács Nóra Diána / Bíró Kriszta, Tolnai Hella / Sodró Eliza


Az előadást egy részben játsszuk, hossza kb. 80 perc.Támogatók: Budapest Bank, FÜGE Produkció, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

Plakáta dohany utcai seriff original 58363

Plakát: Csordás Zoltán

Mikor játsszuk?

2018. OKTÓBER 08.
19:30 Stúdió
2018. OKTÓBER 16.
19:30 Stúdió