Segítjük a függetleneket

Az Örkény Színház kiemelten fontosnak tartja a független színházak meglétét, munkáját. Működésük évtizedek óta inspirálóan hat egész színházi életünkre. 

Ritka időszakoktól eltekintve az állandó támogatással nem rendelkező együttesek anyagi helyzete mindig bizonytalan volt – ma különösen az.

Az Örkény Színház névadója egy helyen azt írja, hogy „Legtöbb, amit egyik ember a másiknak adhat, a szolidaritás.” Ennek szellemében előző évadban az Örkény társulata jótékonysági akciót indított, amelyek több mint 4,5 millió forintos nettó bevétele a független színházi alkotókat támogatta, ezen belül is azokat, akiknek a legkisebb esélye van munkájukhoz forrást találni: a pályakezdőket. A kezdeményezésben együttműködő partnerünk a Független Előadó-művészeti Szövetség volt.

Most, egy évvel később az egész színházi szféra korábban nem látott nehézségekkel néz szembe: a korlátozások miatt a színházak csak online játszhatnak, bevételeik drasztikusan csökkentek vagy megszűntek. A legnehezebb helyzetben állami és önkormányzati támogatás híján mégis a függetlenek és pályakezdők vannak.

Ezért az Örkény Színház a színházi világnapra, május 22-re tervezett Színészbüfé/Büfészínész 2. című egyszeri, élő előadása jegybevételének felét a független alkotóknak ajánlja fel. Együttműködő partnerünk ebben az esetben is a Független Előadó-művészeti Szövetség lesz.

Az előadást az Örkény Streamen láthatják a nézők március 27-én 20:00 órától. A megszokott 3800,- 5000,- és 7000,- Ft-os jegyár mellett 10.000,- Ft-os támogatói jegy is vásárolható az estre. Az Örkény Színház stream-szolgáltató együttműködő partnere az eSzínház.

Az Örkény Színház társulata bízik benne, hogy a szakma és a nézők összefogásával megóvhatjuk ezt a fontos színházi területet. Ahogy maga Örkény István írja: Nézzünk bizakodva a jövőbe.

A JEGYEKÉRT KATTINTSON IDE!