Érpataki modell

Érpataki modell

ÖrkényKÖZtér
Dokumentarista feldolgozás

Trailer


Plakát

,,Aki ebben a hazában él, annak kötelessége ezt a hazát szeretni. Akinek baja van és hívja a magyar rendőrt, annak kötelessége, hogy a magyar hagyományokat szeresse. Semmi nem kötelező, de mi közöttünk ez egy elvárás. Az a nagy probléma, hogy a mocskos liberálisok erről kezdenek minket leszoktatni. Mi viszont úgy döntöttünk, hogy itt a magyar embereket, a magyar földön élő embereket visszaszoktatjuk arra, hogy szeressék az őseink örökségét, szeressék a magyar hagyományokat, és azt megfelelően tiszteletben tartsák. Akinek ez nem tetszik, azt megkérjük, hogy menjen a liberálisokhoz, menjen fel a buzi felvonulásra, de köztünk ez a feltétel.”

 

Érpatak polgármestere 2005 és 2017 között Orosz Mihály Zoltán, akinek a nevéhez köthető az érpataki modell kidolgozása, ami nagy port kavart a köztudatban. Egy a magyar társadalom peremén élő közösség egy nemzeti radikális vezetővel látszólagos rendet tudott teremteni, de ennek természetes velejárója volt a megosztottság és az agresszió. Az érpataki eseményeket verbatim módon az online elérhető, és a kutatásaink során szerzett tartalmakból állítottuk színpadra.

 

Az előadásban elhangzó szövegek nyilvánosan elérhető forrásai:

 

atlatszo.hu, frissmedia.hu, vs.hu, 444.hu, The Érpatak model (dokumentumfilm), “erpatakimodell” youtube csatorna, “Orosz Mihály Zoltán” facebook oldal, “Nemzeti1tv” youtube csatorna

Külön köszönet: Szőllősi Gábor, Hegyi Szabolcs, Sánta Szabolcs, Tóth István

Támogatók: MKKP, Ódry Árpád Alapítvány, SÍN


színész
Martinkovics Máté,

György Zoltán Dávid,

Hevesi László,

Barna Lilla,

Antóci Dorottya

rendező
Kabdebon Dominik
dramaturg
Oláh-Bebesi Borbála
díszlet- és jelmeztervező
Radványi Fruzsina
A rendező munkatársa
Gerstmár Anna
Technikai munkatárs
Langó Ádám

MIKOR JÁTSSZUK?

2023. február 03. péntek
18:30 | ÖrkényKÖZtér
2023. március 27. hétfõ
20:00 | ÖrkényKÖZtér