ProTest – Út a forradalomhoz

Kabdebon Dominik – Oláh-Bebesi Borbála

ProTest – Út a forradalomhoz

ÖrkényKÖZtér
Bemutató dátuma: 2021.08.03.

A ProTest színházi társasjáték története egy diktatórikus országban játszódik, amelyben egy erőszakmentes mozgalom szembeszáll a kormány egyik igazságtalanul meghozott törvénykezésével: a kötelező sorkatonai szolgálattal. A nézők ennek a mozgalomnak válnak a tagjaivá és együttes erővel kell venniük az eléjük gördülő akadályokat, hogy elérjék végső céljukat: a rezsim megbuktatását, és egy demokratikus és békés világ eljövetelét. A játék során 4 fiatal mozgalmár történetét követhetik végig, és miközben az ő személyükkel is megismerkednek, vitás helyzetekben kell közös megoldásokat találniuk, hogy a mozgalom tovább tudja növelni a támogatottságát.

 

A játék egészét egy szakértő moderátor, a Társaság a Szabadságjogokért munkatársa kíséri végig, aki azon túl, hogy előrelendíti a játékosokat, segít a dilemmahelyzetek megértésében is.

 

A játékot Szrgya Popovics Útmutató a forradalomhoz című műve inspirálta, amelyben olyan történeteket találunk, amik az utóbbi néhány évtized erőszakmentes ellenállási formáit mutatják be a modern kori diktatúrákban. A játékosok ezekhez hasonlóan békés jellegű megmozdulásokkal akarnak változást elérni, a tét az, hogy a diktatórikus elnyomás képes-e szétzilálni a mozgalmat, vagy győz az erőszakmentes forradalom. Ez csakis a játékosokon – vagyis a nézőkön – múlik.


színész
Bajor Lili,

Martinkovics Máté,

Milovits Hanna,

Szécsi Bence e.h.

rendező
Kabdebon Dominik
dramaturg
Oláh-Bebesi Borbála
produkciós vezető
Siflis Anna
Videókban megjelenő szereplők
Gyombolai Gábor,

Ficzere Béla,

Bori Viktor,

Neudold Júlia
moderátor
Hegyi Szabolcs
videó
Havadi-Nagy Zsálya
konzulens
Fernengel Ágnes,

Róbert Júlia
társasjáték konzulens
Csernai Mihály
látvány
Oláh Dóra

MIKOR JÁTSSZUK?

2023. február 23. csütörtök
16:00 | ÖrkényKÖZtér
2023. március 06. hétfõ
18:30 | ÖrkényKÖZtér

Kritikák


Tanári segédanyag

ONLINE MŰSORFÜZET >>>