Mi a stream?

Az Örkény Színház a 2020/2021-es évadban kezdte meg előadásai rendszeres streamelését. 

A vállalkozást több gondolat hívta életre. Egyrészt észleltük a digitális időszámításban, az új technikákban rejlő inspirációt, másrészt a Covid járvány idején zajló akcióink során tapasztaltuk, hogy a társulatunk iránti érdeklődés túlmutat a főváros földrajzi határain.  

MI A STREAM? 

A stream online elérhető műsorsugárzás. Az Örkény Színház előadásait több kamerával közvetítjük. A képi és hangbeli megvalósítás minden esetben az adott előadás világához kapcsolódik: van előadásunk, ahol számos eredeti képkivágás, a színház világában szokatlan kamerapozíciók, a játszó színészen elhelyezett testkamerák, valamint effektek és bejátszások kompozíciói ígérnek rétegzett nézői élményt, és van olyan streamelt előadásunk is, amely ismertebb technikákra épül, de minden esetben arra törekszünk, hogy streamelt előadásainkkal túllépjünk a színházi közvetítések megszokott keretein. 

HONNAN LEHET ELÉRNI A SZOLGÁLTATÁST? 

Az Örkény Színház stream-szolgáltatása belföldről és külföldről egyaránt elérhető. Megfelelő sávszélesség mellett okostelefonon, okostévén, asztali és táblagépen egyaránt nézhetőek az előadások. 

MINDEN ELŐADÁST KÖZVETÍTENI FOGUNK? 

Előbb-utóbb igen. Ez a technika új színpadi gondolkodást igényel: repertoárunk legnagyobb részének felújításával igyekszünk mindegyiket alkalmassá tenni az élő közvetítésre. Qz elmúlt két évadban új bemutatóink már eleve streamelhetőre készülnek. 

MENNYIBE KERÜL? 

Egy olcsóbb színházjegy áráért lehet megnézni a streamelt előadásokat: áruk egységesen 3800 forint, de ha valaki támogatni szeretné a színházat, ennél magasabb összeget is megadhat. Az előadások közvetítését csak személyes, otthoni használatra engedélyezzük. Minden jegyvásárló egyedi linket kap, ami nem osztható meg: egyszerre csak egy eszközről nézhető az előadás. Hogy ugyanazon az eszközön hányan nézik az előadást, természetesen nem tudjuk ellenőrizni, nézőnkre bízzuk, hogy ha többen nézik az előadást, több „jegyet” is váltanak-e. Ám nyilvános közvetítésre a jegyvásárlás nem biztosít jogot. Fontos, hogy a hagyományos előadásokhoz hasonlóan a streamelt előadásokra sem árulunk korlátlan számban jegyeket.