ÖRKÉNY SZÍNHÁZ
Online jegy vásárlás

Csoda és Kósza

Czigány Zoltán

 

Színlap

 

élő hangjáték

 

Játsszák:

 

Debreczeny Csaba m.v.

Ficza István

Gálffi László

Kerekes Viktória m.v.

Máthé Zsolt

Vajda Milán

Pogány Judit

Znamenák István

valamint  Kákonyi Árpád

 

 

Rendező:Mácsai Pál

Dramaturg: Fekete Ádám  
Ügyelő: Sós Eszter

A rendező munkatársa, súgó: Horváth Éva

 

 

Gyermek- és ifjúsági előadás 7-15 éveseknek. Általános iskolásoknak ajánlott előadás!

Csoda és Kósza egy gödöllői tanyán élnek. Első ránézésre közönséges lovak,  Sajó bácsi és Gyöngyi néni lovai. De szokott e egy normális ló pizzát sütni a miniszternek, vagy épp a Marsra utazni, ha úgy tartja kedve? 

Czigány Zoltán meséje a két ló, a csacska Kósza és a megfontoltabb Csoda figurájában az örök párost teremti újra, akit a mostani szülők számára Lolka és Bolka, a nagyszülőknek pedig Stan és Pan jelenthetett. 

 

Zártkörű előbemutató: 2013. május 26.

Bemutató: 2013. november 24.

 


Az előadást egy részben játsszuk, hossza kb. 1 óra.


 

2014-ben a VII. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén az Oktatásfejlesztő és Kutató Intézet Köznevelési Díját a legjobb gyerekelőadásért a Csoda és Kósza alkotói kapták.

Előadásképek

  

Fotó: Gordon Eszter

 

cséskkicsi

 

 

cséskkicsi2

 

 

csés k kicsi3

 

JátékötletekHÁTTÉRANYAG ÉS TANÍTÁSI SEGÉDLET

Szeretnénk azokkal a pedagógusokkal is kapcsolatba kerülni, akiknek nem áll módjukban az osztályaikkal FLESS foglalkozáson részt venni, és tanórai keretek között szeretnék felkészíteni a fiatalokat a színházlátogatásra. Az IRAM csapat egyik tagja, Hudáky Rita gimnáziumi tanár segít abban, hogy az iskolák és a színház között még hatékonyabb legyen az együttműködés: az előadásainkhozhoz kapcsolódó óravázlatok és tanári háttéranyag biztosításával szeretnénk – elsősorban magyartanároknak – segítséget nyújtani abban, hogy tantárgyi és pedagógiai célkitűzéseiknek a leginkább megfelelő módon tudjanak közös színházlátogatásokat szervezni osztályaiknak, iskolai csoportjaiknak.

Az előadásainkhoz kapcsolódó tanítási segédletek letölthetőek itt, ha jelentkeznek hírlevelünkre, automatikusan megkapják az újonnan készülteket. A tanítási segédletek a FLESS foglalkozások kiegészítésére és az önálló tanórai felkészítéshez egyaránt használhatók. Iskolai környezetre adaptált ráhangoló és feldolgozó anyagokat is találnak bennük. Ha letöltötték a segédletet, kérjük írjon nekünk: észrevételeiket, kérdéseiket és javaslataikat örömmel fogadjuk az iram @orkenyszinhaz.hu e-mail címen.

Letölthető segédlet - játékötletek iskolába, otthonra >>>

Plakát

csoda és kósza plakát

 

 

Plakát: Baranyai András

 

 

 

Mikor játsszuk?

2019. NOVEMBER 10.
11:00 Színházterem
2019. DECEMBER 08.
11:00 Színházterem