ÖRKÉNY SZÍNHÁZ
Online jegy vásárlás
2020
<
SZEPTEMBER
>

Csoda és Kósza

Czigány Zoltán

 

Színlap

 

élő hangjáték

 

Játsszák:

 

Debreczeny Csaba m.v.

Ficza István

Gálffi László

Kerekes Viktória m.v.

Máthé Zsolt

Vajda Milán

Pogány Judit

Znamenák István

valamint  Kákonyi Árpád

 

 

Rendező:Mácsai Pál

Dramaturg: Fekete Ádám  
Ügyelő: Sós Eszter

A rendező munkatársa, súgó: Horváth Éva

 

 

Gyermek- és ifjúsági előadás 7-15 éveseknek. Általános iskolásoknak ajánlott előadás!

Csoda és Kósza egy gödöllői tanyán élnek. Első ránézésre közönséges lovak,  Sajó bácsi és Gyöngyi néni lovai. De szokott e egy normális ló pizzát sütni a miniszternek, vagy épp a Marsra utazni, ha úgy tartja kedve? 

Czigány Zoltán meséje a két ló, a csacska Kósza és a megfontoltabb Csoda figurájában az örök párost teremti újra, akit a mostani szülők számára Lolka és Bolka, a nagyszülőknek pedig Stan és Pan jelenthetett. 

 

Zártkörű előbemutató: 2013. május 26.

Bemutató: 2013. november 24.

 


Az előadást egy részben játsszuk, hossza kb. 1 óra.


 

2014-ben a VII. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén az Oktatásfejlesztő és Kutató Intézet Köznevelési Díját a legjobb gyerekelőadásért a Csoda és Kósza alkotói kapták.

Előadásképek

  

Fotó: Gordon Eszter

 

cséskkicsi

 

 

cséskkicsi2

 

 

csés k kicsi3

 

JátékötletekLETÖLTHETŐ JÁTÉKÖTLETEK AZ ISKOLÁBA ÉS OTTHONRA >>> 


Az előadásról - pedagógusoknak: 

Az előadás Czigány Zoltán két meséjének feldolgozására épül. A színpadon egymás mellett ülő nyolc színész a műfajmeghatározás szerint „élő hangjátékot” ad elő – lényegében eszköztelenül, jelmezek és díszletek nélkül, elsősorban az emberi hang lehetőségeire építve. A hétéves kortól ajánlott előadás középpontjában a mesélés lehetőségei állnak: a mesemondás módja, a szavak megválasztásában, a hangsúlyozásban, a beszédmódban rejlő hibaforrások, a kitérők, a beiktatott magyarázatok és reflexiók miatt a nézők nemcsak a történet fordulataival utaznak együtt, hanem magát a történetmondást is igazi kalandként élik meg. Az emberi hang varázslata, hogy a patkódobogástól a traktorberregésig, a kipukkadó gumikrokodiltól az űrrepülő zúgásáig ezerféle hangos történés eljátszható vele. A színházban ezúttal az emberi hangé és jelenlété a főszerep.

Az előadáshoz FLESS foglalkozás >>>drámajátékos családi foglalkozás >>> és játékötleteket tartalmazó kísérőfüzet >>> is készült.


Tovább az ÖrkényKÖZ tanári oldalára >>>Plakát

csoda és kósza plakát

 

 

Plakát: Baranyai András

 

 

 

Mikor játsszuk?

2020. OKTÓBER 18.
11:00 Színházterem
2020. NOVEMBER 29.
11:00 Színházterem