ÖRKÉNY SZÍNHÁZ
Online jegy vásárlás
2020
<
SZEPTEMBER
>

Két néni, ha megindul

 

Színlap

temetői road movie

Fordította: Jankó Szép Yvette
A dalszövegeket fordította: Kiss Judit Ágnes

Annette: Takács Nóra Diána

Bernadette: Bohoczki Sára m.v.

Charles Aznavour imitátor: Polgár Csaba
Leo: Kákonyi ÁrpádDíszlet-Jelmez: Izsák Lili

Zenész: Kákonyi Árpád

Zeneszerző: Pierre Notte, Kákonyi Árpád, Matkó Tamás

Koreográfus: Murányi Zsófia

Dramaturg: Ari-Nagy Barbara

a rendező munkatársa: Skrabán Judit, Mózer Zsolt


Rendező: Gáspár Ildikó


 

Bemutató : 2011 október 14.

 

Annette és Bernadette, a két párizsi vénkisasszony, idejük nagy részét kilencvenhét éves anyjuk mellett, a kórházban töltik. És azon az estén, az egyetlen estén, amikor végre kiszabadulnak a monotóniából és színházba mennek, anyjuk meghal.

Annette és Bernadette, a két elárvult öreglány, a krematóriumból kilépve egyszerre ott találják magukat, urnával a kézben, a szomszédos bár pultjánál. Aztán egy vonatfolyosón. Egy hatvan személyes busz volánjánál. Eldugott temetői ösvényeken. Az eltűnt időben.

Annette és Bernadette, a két nyanya, világgá mennek, hogy felkutassák apjuk sírját, aki már huszonöt éve nyugszik valahol északon.

Pierre Notte darabja – melyet most két fiatal színésznő játszik – egyszerre fekete humorú kabaré, egzisztencialista bohóctréfa és a francia sanzonok nosztalgiájából ihletődő rafinált giccs, melyben Charles Aznavour (is) énekel.


Pierre Notte Párizsban élő drámaíró, zeneszerző – és színész, rendező, aki a kabaré műfajában találta meg a saját színházeszményét.

„Számomra a kabaré olyan forma, mely folyamatosan változik, ezért nem is lehet egyetlen kifejezéssel meghatározni. Kell, hogy legyen benne valami elementáris és pofátlan életerő, kicsi közönségesség, mely sötétségbe fordul át; egyszóval mindig ott kell legyen benne a halál és a szexualitás már-már gyermekien naiv összetartozása.”


 
Az előadást egy részben játsszuk, hossza kb. 1 óra 35 perc.
Helyszín: Előcsarnok


 
Az előadás Pierre Notte engedélyével az SACD és a Hofra Kft. (www.hofra.hu) közvetítésével jött létre.

 

Videogaléria

 

Spot:

 

 

 

PlakátPlakát: Nagy Gergő